Menu
Sănătatea în prim plan

„E vremea mea”, podcast despre îmbătrânire

Există o aplicație (nu e nicio noutate aici) care te îmbătrânește și îți arată cum vei fi la 70-80 de ani. Eu am avut niciodată curaj să o testez. Nu sunt gata să mă văd cu riduri sau cu multe fire albe în păr. Mai ales că mi-a luat ceva timp (a se citi ani) să îmi placă de mine.

Încă mi se spune că nu îmi arăt vârsta, dar nu știu cine decide cum ar trebui să arate o femeie de 37, 47, 57, etc. Chiar, ați auzit vreodată pe cineva să spună: da, tu arăți de vârsta pe care o ai?

Mă mai sperie ideea că, la un moment dat, corpul meu o să devină oglinda felului în care nu am avut grijă de el. Mai ales în primii 33-34 de ani. Cred că de asta mi-a și plăcut ideea de a face un podcast dedicat îmbătrânirii și schimbărilor care se întâmplă cu și în corpul meu pe măsură ce trece timpul.

Podcastul se numește E vremea mea și va fi pe FB și YT Pacientul 2.0 (cel mai mare canal de sănătate din România). Conceptul îi aparține Laurei Ivăncioiu și vrem să transformăm vorba aia „pe vremea mea” în „e vremea mea”.

Fiecare episod din cele 10 (atât are prima serie), aduce în față subiecte despre care poate nu vorbim în mod obișnuit. Ne întrebăm despre frica de îmbătrânir și cum acceptăm tot ce vine la pachet cu asta. Discutăm despre analize, suplimente, substituție hormonală, menopauză, viață intimă, sănătate emoțională.

Avem invitate că se poate, că suntem încă tinere și frumoase după, 40, 50, 60 sau chiar 70 de ani. Lia Bugnar, Nora Iuga, Rodica Mandache sunt invitate în primele trei episoade. Laura vorbește cu ele despre cum s-au adaptat la procesul de îmbătrânire și are niște discuții atât de faine și sincere și amuzante și pline de vulnerabilitate.

Pe de altă parte, eu preiau partea medicală și sper să vin cu cât mai multe răspunsuri la toate întrebările pe care le avem noi, femeile.

Abia aștept să vedeți ce ne-a ieșit. Ne bucurăm și de feedback. Oricare ar fi el. 🙂

Așadaaaar – “E vremea mea!”, a voastră, a noastră. Primul episod apare mâine la 9 dimineața (la ora 19 va fi și pe FB Pacientul 2.0) și dacă e să dau mai departe un mesaj – după primele filmări –  acela e că e important să credem în prevenție și în îngrijire din timp și să investim acum în noi, cele din viitor. Mai ales emoțional.

Dreamteam:

Lucian Ioniță (Pacientul 2.0)

Ivona Dorohoianu (regie, camere, lumini, montaj, generic,  încurajări)

Alexandra Radu (logo)

Le mulțumim și partenerilor că au crezut în proiect: Good Days Therapy, Dux MD Pharma Solutions și Freshful by eMag. 

A scris și Laura un articol tare fain despre podcast. Îl puteți citi aici.

No Comments

    Leave a Reply

    Sănătatea pe primul plan

    Descarca E-Book-ul


    *prin descărcarea eBook-ului, ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR.