A apărut episodul patru din podcastul e vremea mea, proiectul pe care îl fac împreună cu Laura Ivăncioiu. În prima parte, Laura vorbește cu femei pe care le admiră și, de data aceasta, invitata ei este actrița Daniela Nane. În partea a doua a podcastului, eu am invitat-o pe Dana Dobrescu, coach de nutriție și stil de viață sănătos, să îmi spună ce obiceiuri sănătoase și ieftine să adoptăm ca să ne păstrăm sănătatea până la adââââââânci bătrâneți.
Uite aici episodul patru:
Iar aici las mesajele cu care am rămas după discuția cu Dana:
- Coachul de nutriție îi ghidează pe cei care își doresc să aibă un stil de viață mai sănătos să facă schimbările potrivite lor.
- Drumul spre un ghid de viață sănătos este mai mult mental. Avem tehnici – este foarte multă informație – dar nu știm cum să le implementăm. Este un efort dificil, iar coach-ul poate ajuta aici.
- Longevitatea nu este scumpă dacă ne uităm la lucrurile de bază. Nu este scump să bei apă. Nu este scump să te culci la aceeași oră și să te trezești la aceeași oră – adică să ai o rutină a somnului. Nu este scump să îți planifici un plan alimentar. Nu este scump să stăm 10 minute să medităm. Nu este scump să ne vedem cu prietenii pentru că și socializarea face parte dintr-o funcționare sănătoasă. Nu e scump să mâncăm variat. Important e să avem acțiuni mici, zi de zi.
- Suplimentele alimentare, tratamentele pentru piele fac parte din fine tunning, așa cum spune Dana. Aceste lucruri de finețe pot fi scumpe, într-adevăr, dar ce este cel mai important este să avem baza.
- Înaintarea în vârstă vine cu diverse probleme de sănătate. Important e ce facem până atunci. Este în puterea noastră să prevenim o mulțime de afecțiuni.
- Farmecul stilului de viață sănătos: te simți bine astăzi, dar te vei simți bine și peste un an, zece, douăzeci, treizeci. Îți dorești să te poți juca cu nepoții, nu să mergi în baston. Bătrânețea este, de fapt, despre cum ne-o construim zi de zi.
- Obezitatea mai gravă poate duce la o viață mai scurtă și cu 15 ani.
- Mușchiul este organul longevității.
- Exercițiile cu greutăți sunt indicate și pentru femei. Sportul este important pentru creșterea masei musculare. Masa musculară este importantă pentru evitarea fragilității. Evitarea fragilității este importantă pentru evitarea căderilor. Evitarea căderilor este importantă pentru evitarea deceselor.
- Proteina este esențială pentru construirea masei musculare.
- Este important să ne găsim un rost. Să ne găsim sensul. De asemenea, să învățăm să fim reunoscătoare pentru tot ce avem și să dăruim. Dăruind, vom primi.
- Decât să ne focusăm pe detoxifiere, mai bine ne uităm la ce băgăm în organism.
Laura a scris un articol despre ideile cu care a rămas după întâlnirea cu Daniela Nane. Aici poți citi articolul ei.
Iar aici ai link către toate episoadele podcastului E vremea mea (inclusiv cele din primul sezon).
Podcastul E vremea mea este realizat după un concept al Laurei, este produs de DeciSePoate și găzduit de Pacientul 2.0.
Gazde suntem eu și Laura Ivăncioiu.
Creative guru (regie, lumini, camere, montaj, generic) este Ivona Dorohoianu.
Producător este Lucian Ioniță.
Logo-ul a fost creat de Alexandra Ioana Radu.
Sponsori sunt Manhae – gamă de suplimente alimentare pentru femei, Alphega, DeLonghi și Regina Maria Rețeaua Privată de Sănătate. Le mulțumim pentru încredere.
1 Comment
Ce am învățat de la Daniela Nane
November 8, 2024 at 8:43 am[…] Uite aici și ideile cu care a rămas Monica Rădulescu din discuția cu Dana Dobrescu. […]