Menu
Sănătatea în prim plan

Avem nevoie de empatie din partea medicilor. Cum alegem un ginecolog bun

 

Am mers pentru prima dată la ginecolog la 16 ani, într-o duminică seara. Îmi amintesc perfect cu ce groază m-am dus la DOMNUL doctor pentru că da, primul ginecolog la care am mers era bărbat și mai era și medicul dirigintei din liceu. Ei o să îi mulțumesc toată viața pentru asta chiar dacă atunci nu a fost cea mai grozavă experiență.

 

Am mers la spital și ginecologul a venit din concediu să mă consulte. Eu habar nu aveam ce se întâmplă în cabinetul unui ginecolog (să nu râdeți că am rămas în ciorapi în fața lui – era iarnă și pe vremea aia purtam ciorapi lungi pe sub blugi – bine, ca să par mai grasă, dar asta e altă poveste). Ce scenariu! de care acum râd cu lacrimi.

 

De la vizita de atunci și până acum am schimbat mulți ginecologi. Bărbați și femei.

Îți povestesc asta pentru că știu cât de greu este să găsești un doctor cu care să rezonezi și să te simți confortabil. Unul dintre motivele pentru care multe femei nu merg la consultația ginecologică este că au dat peste medici lipsiți de blândețe. Cum găsim, totuși, medicul potrivi

Cum alegem un ginecolog bun?

 • Medicul ginecolog ar trebui să fie bărbat sau femeie? Mai tânăr sau mai în vârstă?
 • Ce competențe trebuie să mai aibă?
 • Să îi caut CV-ul pe internet?
 • Cum îl aleg până la urmă pe cel mai potrivit?

Să știi că mi-am pus și eu toate aceste întrebări și mi-a luat ceva timp să îl găsesc pe cel la care să și rămân.

 

Ce m-a ajutat? În primul rând, am scăpat de stereotipuri. Am auzit asta și la prietenele mele: ginecologul trebuie să fie bărbat ca să fie bun și atent. Să știi că nu este așa. Eu am mers și la bărbați, și la femei.

 

După mine, mai important decât asta este:

 

 1. Să cauți informații despre medicul la care vei merge. Să nu te bazezi doar pe recomandarea prietenei, colegei, vecinei.
 1. Să rezonezi cu ginecologul, pentru că relația cu el, vrei, nu vrei, trebuie păstrată pe termen lung. Alege acel medic care te ascultă, te ghidează cu blândețe și răbdare, răspunde la toate întrebările pe care le ai și îți oferă un sentiment de confort. Poate nu ai norocul să intâlnești specialistul potrivit din prima. Poate nici din a doua, dar știu sigur că îl vei găsi pe cel la care să revii și anul viitor.

sursă foto: Unsplash.com

No Comments

  Leave a Reply

  Sănătatea pe primul plan

  Descarca E-Book-ul


  *prin descărcarea eBook-ului, ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR.