Menu
Sănătatea în prim plan

HealthHUB, primul hub de comunicare în sănătate din România. Fac și eu parte din el :)

Abia așteptam să dau vestea asta: fac parte din primul hub de comunicare în sănătate din România.

Se numește HealthHUB. Conceptul l-am creat împreună cu colegii de la Deci se poate *agenția de PR medical la care lucrez și aici se adună medici, jurnaliști, influenceri și creatori de conținut. 

Scopul este să creăm conținut valoros și validat medical. Eu cred foarte tare că este nevoie de așa ceva, cu atât mai mult cu cât dezinformarea începe să prindă putere și dr. Google este primul medic la care apelează foarte mulți oameni. 

Să vă zic și cine face parte din acest hub ca să înțelegeți cât de bucuroasă sunt: Paula Rusu, dr. Irina Costache – pediatru, dr. Georgian Ciobotaru – neurochirurg, dr. Ioan Boleac – ginecolog, dr. Georgiana Gheba – dermato, dr. Alexandra Ion – dermato, Dan L. Brumar, Adriana Turea, Ines Nerina, Florina Badea, Paula Rusu, Anca Bold Gheorghe și Pacientul 2.0 🙂 

Să fie cu folos! 🙂

 

Comunicat de presă:

Primul hub de comunicare în sănătate din România, HealthHUB, va crea exclusiv conținut fundamentat științific și pe înțelesul oamenilor

Medici, jurnaliști, influenceri, platforme online, pagini de social media, creatori de conținut scris, audio și video se reunesc în primul hub de comunicare în sănătate din România, HealthHUB. Scopul HealthHUB este să creeze doar conținut despre sănătate fundamentat pe cercetări științifice, validat de medici și scris pe înțelesul tuturor.

În formula de lansare, HealthHUB îi cuprinde pe medicii Irina Costache, Georgian Ciobotaru, Ioan Boleac, Georgiana Gheba, Alexandra Dobrescu (Derma Mum), jurnaliștii Dan L. Brumar și Adriana Turea, creatorii de conținut medical Ines Nerina, Florina Badea, Paula Rusu, Anca Bold Gheorghe (Blog în tandem), Monica Rădulescu și cel mai mare canal de YouTube de sănătate din România, Pacientul 2.0.

E nevoie de un pol menit să contrabalanseze informațiile eronate care au o putere de viralizare foarte mare.

„Ușile acestui hub sunt deschise pentru orice comunicator își dorește să transmită informații corecte. Ne place ceaiul de mușețel, dar credem că bolile se tratează cu medicamente. Iubim bunicile și sfaturile lor, dar preferăm tratamentele prescrise de medici. Avem încredere în știință și specialiști și credem că e nevoie de acest pol menit să contrabalanseze informațiile eronate care au o putere de viralizare foarte mare.” spune Laura Ivăncioiu, PR Director la DeciSePoate, agenția care a inițiat proiectul.

Dezinformarea și deficitul de educație medicală reprezintă două mari probleme în România de azi. Exemplele altor țări demonstrează că un nivel crescut de educație medicală a publicului va duce, pe termen lung, la îmbunătățirea stării de sănătate a românilor.

În momentul de față, datele publicate de Comisia Europeană arată cu speranța de viață la naștere în România este a doua cea mai scăzută din UE, iar rata mortalității evitabile prin prevenție este a treia cea mai scăzută din grupul EU27.

Rețelele sociale abundă de fake news, informații false, preluate și promovate de foarte mulți români. Pandemia de coronavirus a dus la o exacerbare a acestui fenomen, cu efecte îngrijorătoare în domeniul sănătății publice. Conform unui studiu Eurostat, doar 12 români din 100 verifică informațiile pe care le găsesc online.  

Despre DeciSePoate

DeciSePoate este o agenție de PR înființată în anul 2005, care are un portofoliu concentrat pe zona de sănătate și care comunică, informează și educă publicul larg, creând conținut scris, audio și video.

 

Surse:

https://ec.europa.eu/health/system/files/2022-01/2021_chp_romania_romanian.pdf

https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/ddn-20211216-3

No Comments

    Leave a Reply

    Sănătatea pe primul plan

    Descarca E-Book-ul


    *prin descărcarea eBook-ului, ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR.