Menu
Sănătatea în prim plan

Podcast: „Atunci când vine vorba de uterul unei femei și de alegerea de a face un copil, gata, mergem cu bocancii înainte. Chiar nu cred că putem controla uterul unei femei și nu ar trebui să-l controlăm, să ne dăm cu părerea de el.” (Diana Cosmin, jurnalist)

Tu când faci un copil? Pe ai tăi când îi faci bunici? Știi tu…ceasul ticăie. Cine o să îți aducă un pahar cu apă la bătrânețe?
 
Întrebările astea nu ar trebui să mai existe. Sunt atât de intime și atât de personale că nu ar trebui să ne mai permitem să le punem. 
 
Și vreau să lămuresc o treabă de la început pentru că, după ce am postat pe Instagram că lucrez la un podcast despre presiunea pusă pe femeie să fie mamă, am primit niște mesaje de la oameni îngrijorați că nu fac eu copii. Știu că unii oameni chiar au cele mai bune intenții, dar hai să găsim alte subiecte de discuție. Că fac sau că nu fac este fix treaba mea și a bărbatului meu. Suntem diferiți și fiecare are drumul lui. Cum bine zice Diana Cosmin în material: unii dintre noi încă simțim nevoia să judecăm sau să credem că e calea noastră sau nicio cale. 
 
Mă irită și pentru că știu și am în jurul meu femei care nu pot face copii și pentru femeile care se chinuie de ani buni să rămână însărcinate este una dintre cele mai dureroase întrebări. Și simt nevoia să le țin partea. Una dintre cele mai bune prietenele ale mele a murit din cauza unui cancer de col uterin și știu cât de mult își dorea un copil și cât de mult a afectat-o histerectomia.
 
Podcastul la care am lucrat e pentru noi toți. Ca să nu mai judecăm. Nu știu cât de share-uit va fi. Habar nu am. Dar dacă face click în mintea unui singur om, eu sunt mulțumită. A rămas cu mine ceva ce mi-a zis Raluca Anton atunci când am înregistrat: om cu om schimbăm o comunitate. De jos în sus.
 
Podcastul a ieșit mai lung decât am plănuit, deși am scurtat cât de mult am putut. Am încercat să nu intervin prea mult, să fie cât mai raw ce spun Diana Cosmin, Gabriela Atanasov, Maria Stîngă, Mihaela Vincent, Raluca Anton și Ioan Boleac, cărora le mulțumesc din inimă pentru că și-au făcut timp să facem acest material. 
 
Să fie cu folos.
 

Ascultă podcastul aici. 

No Comments

    Leave a Reply

    Sănătatea pe primul plan

    Descarca E-Book-ul


    *prin descărcarea eBook-ului, ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR.